top of page
Meditate at home

Adem jezelf in balans
Hartcoherentietraining

Wat is hartcoherentie?

Hartcoherentie is een bijzondere toestand waarin het hart zich in een veilige modus bevindt.  Tijdens een hartcoherentietraining oefen je dmv een ademhalingstechniek het hart om in een bepaald, regelmatig ritme te komen.  Het hart zendt signalen naar onze hersenen dat alles veilig is en er ontstaat een evenwicht in ons brein en zenuwstelsel.  Dat evenwicht biedt een optimale bedding voor ons lichaam en geest om écht te recupereren. 

Oersysteem actief

Ons 'oersysteem', het intern systeem dat ons energie geeft en in een staat van vechten of  vluchten brengt, behoedt ons vaak voor acuut gevaar.   Denk maar aan de snelheid  waarmee  je je hand wegtrekt van heet water.

Toch is dit oersysteem ook actief als je te maken krijgen met langdurige stress, angst of emotionele conflicten.

Je herstelt onvoldoende waardoor je mentaal en lichamelijk uitgeput raakt.  Concentratiestoornissen, hartkloppingen, hoge bloeddruk, slaapstoornissen, depressieve gevoelens, darmklachten, opgejaagdheid, moeheid, lage weerstand, een onbehaaglijk gevoel, prikkelbaarheid, emotionele reacties…. kunnen hiervan de gevolgen zijn.

Veel van deze symptomen zijn herkenbaar voor mensen die al een tijd ziek zijn of zorgen voor iemand die ziek of stervend is.  Net omdat je blootgesteld wordt aan heel wat extra stress en spanning. 

Adem je in balans

Daarom is het belangrijk te weten dat je jezelf kan ondersteunen om weer in evenwicht te komen.  En dat door middel van een eenvoudige ademhalingstechniek.  

Door 2 keer10 minuten bewust te ademen, geef je jezelf een kwalitatieve herstelfase met een 6 uur durend positief effect op je lichaam en geest.

De werking van hartocherentie is overigens wetenschappelijk bewezen.   Dus ook als je oefent en niet in het effect gelooft, dan werkt het toch. 

Hartcoherentie helpt je ondermeer

 • Beter omgaan met stress en spanning

 • Verhogen van je innerlijke rust en algemeen gevoel van welzijn

 • Veerkracht opbouwen

 • Je angsten en/of paniekaanvallen beter beheersen

 • Stressgerelateerde hoge bloeddruk reguleren    

 • Beter (in)slapen

 • Je focus en concentratie verbeteren​​

 

Hoe verloopt een hartcoherentietraining?

Ik ben gecertificeerd hartcoherentiecoach en ik begeleid jou tijdens een traject van 8 weken.   De training werkt optimaal als je dagelijks 2 keer 10 minuten oefent.  

Daarnaast zijn er 4 individuele coachingsessies van telkens een uur.

 • Sessie 1:  Intakegesprek  - eerste meting van je ademhaling met biofeedback - info over stress, energie en veerkracht - uitleg ademhalingsoefeningen.

 • Sessie 2: bepaling  van je ademhalingsfrequentie - info over werking van hart en brein - aan de slag met je ademhaling.

 • Sessie 3:  Info over hormonen en emoties

 • Sessie 4: Verdere begeleiding van je ademhaling - praktische tips om hartcoherentie als tool te blijven inzetten.

Prijs​​

Jouw bijdrage voor de hartcoherentietraining is 249€ (excl. BTW) voor 4 sessies. 

Wil jij ook meer balans?

Boek één van de trajecten of contacteer me voor een traject op andere data.

​​

bottom of page